Slide One
Slide One
Slide One
Slide One
Slide One
Slide One

Tájékoztató településképi kézikönyv és rendelet elkészült tervezetéről

http://tapkozseg.hu/index.php/dokumentumtar/egyebVéleményezés a településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet elkészült tervezetéről

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29/A. §-nak, valamint Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 8/2017. (VII. 14.) önkormányzati rendeletében meghatározottaknak megfelelően tájékoztatom, hogy Táp Községi Önkormányzat az elkészült településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet tervezetét véleményezésre bocsátja.

A Képviselő-testületnek a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvénynek megfelelően kell megalkotnia a településképi rendeletet.

A településképi rendelet az építési tevékenységgel érintett építmények településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatára, tömegformálására, homlokzati kialakítására és a zöldfelületek kialakításának módjára, a településképi szempontból meghatározó területekre, a helyi építészeti örökség egyedi és területi védelmére, védetté nyilvánítására és a védettség megszüntetésére, a reklámok, reklámberendezések, cégérek és egyéb műszaki berendezések elhelyezésére és alkalmazására, illetve tilalmára vonatkozó településképi követelményt tartalmazhat.

A településképi rendelet szakmai megalapozása érdekében településképi arculati kézikönyvet kell készíteni. A kézikönyv a településképi jellemzők bemutatásának és minőségi formálásának eszköze. A kézikönyv feltárja és ismerteti a település arculati jellemzőit és értékeit, és ennek figyelembevételével szöveges és képi megjelenítés formájában javaslatot tesz a településképhez illeszkedő építészeti elemek alkalmazására.

Az elkészült településképi arculati kézikönyvvel és településképi rendelettel kapcsolatban véleményeiket, észrevételeiket, javaslataikat – nevük és lakcímük (elektronikus elérhetőségük ha van) megadása mellett – a megjelenéstől számított 30 napig adhatják meg postai úton (Táp Községi Önkormányzat, 9095 Táp, Győri u. 39.) vagy elektronikus levélben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). A dokumentumok elérhetőek a www.tapkozseg.hu weboldalon keresztül.
Észrevételeiket, javaslataikat ismertethetik a témában megrendezésre kerülő lakossági fórumon is, mely 2018. november 21-én 17.00-kor kerül megtartásra Táp Községi Önkormányzat Nagytermében (9095 Táp, Győri u. 39.).


Csikár László
polgármester


Copyright © SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!